vrijdag 17 augustus 2012

En we wachten nog even langer

Vanmorgen al vroeg op pad om bloed af te laten nemen. Moest gewoon werken maar mocht later beginnen van de teamleider. Zelf geregeld dat de nachtdienst alvast de pillen van 8 uur voor mijn patiƫnten zou uitdelen, zodat ik wat rustiger kon starten. En een andere collega zou alvast de zorg bij de patiƫnten opstarten. Fijn, dat gaf mij wat meer rust.Netjes op tijd liep ik om 8.45 u ons eigen ziekenhuis in en kon ik starten met werken. Die ochtend vroeg kon ik geen hap door mijn keel krijgen maar gedurende de ochtend werd ik weer wat rustiger. Pas na 15 uur zou ik gebeld worden dus nu nog even tijd om te ontspannen. Werk geeft dan echt een fijne afleiding.

Precies om 15 uur werd ik gebeld door de verpleegkundige en wederom was het nieuws waar ik niet echt rekening mee had gehouden. De waarden waren dusdanig dat ze niet zo goed weten hoe ze te duiden. Dus wederom nog geen uitsluitsel of ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heb. Dat ik zwanger ben staat ondertussen wel vast. Maar waar zit dat kleine wondertje toch??
Maandag mag ik komen voor een echo. Het HCG is hoog genoeg om iets te kunnen zien op de echo. Dus maandag moet er echt iets te zien zijn in mijn baarmoeder want anders is de kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap niet meer uit te sluiten. De kansen zijn op dit moment dus eigenlijk 50/50. Ik weet nog steeds niet wat ik moet denken, voelen, geloven, hopen. In principe ben ik zwanger, maar het voelt nog niet zo. Want stel dat het embryotje toch op een ander plekje is gaan innestelen?
Alle lieve berichtjes en steunbetuigingen doen me goed. Lieve vriendin R heeft gebeden voor hoop en kracht om door deze dagen heen te komen. Ik heb het nodig, het wachten valt zwaar. Maar mocht ik maandag goed nieuws krijgen dan is het al dit wachten natuurlijk dubbel en dwars waard geweest.

En dus ga ik nog maar weer een weekend wachten en heel hard hopen dat ik maandag eindelijk het mooiste nieuws ooit ga krijgen.

3 opmerkingen:

 1. Merel, wat hoop ik hard dat je maandag goed nieuws hebt!!! Ow,wat spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ga echt heel hard voor je duimen.

  De kleine vindt het gewoon leuk om zijn/haar mama nu al te plagen. Hij (of zij) zit gewoon verstoppertje te spelen, maandag laat hij (of zij) zich zien.

  Dikke knuffel, Net.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je moet echt tot het uiterste gaan met je geduld zeg!! Helaas heb je geen keus.... Sterkte nog dit weekend, en ik hoop echt voor je dat je maandag zekerheid hebt. En dan natuurlijk het liefst de zekerheid dat je zwanger bent met het embryotje op de goede plek!! Dikke knuffel X

  BeantwoordenVerwijderen