woensdag 18 juli 2012

IVF 1, eerste follikelmeting

De afgelopen dagen voelde ik al van alles rondom de plekken waar (denk ik!) mijn eierstokken zitten. Beetje vol en drukkend gevoel. Dit gevoel herken ik niet van de vorige keer. Toen voelde ik helemaal niets.
Vandaag moest ik voor de eerste follikelmeting. Toch wel gespannen ging ik naar het ziekenhuis. Stel dat er weer maar weinig gegroeid was?
Omdat ik ook altijd bloed moet laten afnemen voor 11 uur, was ik vroeg gegaan. Het kan altijd zo lang duren bij het priklab! En gelukkig maar, na een half uur was ik eindelijk aan de beurt. Daarna snel naar boven en ook daar liep het uit. Maar ach, met een kopje thee en een boekje vermaak ik me wel!

Ik had dezelfde arts als de vorige week. Een lieve, zachte, vrouwelijke arts. Fijn om haar weer te hebben. Merk dat dat zoveel verschil maakt, welke arts je hebt. Het zou waarschijnlijk niet moeten, maar er zijn er tussen die echt niet mijn voorkeur hebben.
De arts vroeg hoe het met mij ging en of ik last had van de hormonen. Tot nu toe valt het me mee. Ben een beetje 'wiebelig', kan me moeilijk concentreren en voel me wat onrustig. Daarnaast heb ik 's nachts wat last van zweten, maar vele malen minder dan bij de vorige poging. Eigenlijk voel ik me verder goed, misschien iets labieler maar ook dat valt mee denk ik.

Op de echo waren aan de linkerkant 4 follikels te zien, de grootste 15 mm. Aan de rechterkant een groot blaasje van 15 mm (waarschijnlijk de cyste weer, hij was niet zo mooi van vorm wat past bij een cyste) en een aantal kleinere blaasjes. De arts denkt dat deze blaasjes nog wel mee gaan groeien de komende dagen, dat zou heel mooi zijn.
Met een dubbel gevoel loop ik de deur uit. Ik ben blij dat er in ieder geval 4 blaasjes aan de linkerkant te zien zijn. Als de blaasjes aan de rechterkant er bij groeien, dan ben ik zeker niet ontevreden.
Toch zou ik het zo fijn vinden om iets meer follikels te hebben. Ik weet het, er hoeft er maar 1 bevrucht te raken en te blijven plakken... maar gevoelsmatig voelt het prettig om in ieder geval hierna nog een poging te kunnen hebben van cryo's. Ik kan dat gevoel niet uitschakelen, dat zit er en zo voel ik het nu eenmaal. Neemt niet weg dat ik een stuk rustiger ben na deze echo en er een goed gevoel over heb.
Op naar vrijdag, follikelmeting nummer 2!

4 opmerkingen:

 1. Meer was zeker fijner geweest maar wie weet wat er vrijdag bijgekomen is! Een arts zegt dat niet voor niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte en hopelijk vrijdag goed nieuws.. Zet 'm op!
  x Vee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En? Waren het er vandaag meer?
  Ik ben benieuwd.
  Gr. Elisa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank jullie wel, meiden. Het is fijn dat mensen meeleven. Doet goed!

  Zie mijn 2e blog, Elisa! Het waren er inderdaad meer gister. Opluchting dus!

  BeantwoordenVerwijderen