dinsdag 30 november 2010

De medische kant (2)

Vandaag een medisch dagje gehad!
Ben vanmorgen eerst naar de huisarts geweest. Een aantal jaar geleden is er bij mij Lipoedeem geconstateerd. Dat is onderhuidse vetophoping op verschillende plekken op mijn lichaam. Het is ander vet dan het 'gewone' vet wat je hebt als je wat aankomt, vet bij lipoedeem gaat niet weg door afvallen.
Door deze aandoening heb ik veel last van mijn benen. M'n benen voelen vaak aan alsof ze tonnen wegen en bijvoorbeeld op m'n hurken zitten is een hel. Om iets minder last te hebben, draag ik steunkousen (oud wijf!) wat zeker wel wat helpt.
Nu heb ik de laatste maanden enorm veel lipoedeem erbij gekregen op mijn bovenbenen. Ik heb er last van doordat m'n benen steeds tegen elkaar aan schuren. Dus vandaag maar naar de huisarts om eens te vragen wat er aan te kunnen doen. Helaas weinig dus :( . Zoals ik eigenlijk al wist, is het eigenlijk alleen met liposuctie te verminderen. Merk bij mezelf dat ik daar nog niet aan toe ben. Dus voor nu nog geen optie.
Wel aangegeven dat ik graag hulp wil bij het reduceren van gewichtstoename. En daarom dus een verwijzing naar de diëtiste gekregen. Moet er zelf echt even voor over een drempel, maar merk zelf ook dat er wel iets moet gebeuren. Dus de eerste stap is gezet!
En vanmiddag dus naar het ziekenhuis. Daar werd ik ontvangen door een wat gehaaste dokter. Ze was veel aan het bladeren in de papieren die mijn donor en ik maanden geleden al hadden ingevuld. Ze vroeg veel over mij, mijn gezondheid, levensstijl, manier van insemineren, cyclus e.d.
Uiteindelijk ontdooide ze wel wat en was het een prettig gesprek.
De volgende dingen gaan de komende maanden gebeuren:
* ze wil toch graag een temperatuurcyclus hebben. Deze moet ik dus de komende 2 a 3 cyclussen bij gaan houden. Zie hier best tegenop, sta met m'n vroege diensten om 6 uur op en zou dan gelijk voor het opstaan moeten tempen. Betekent ook na mijn late diensten dat ik m'n wekker moet zetten om om 6 u te tempen :shock: . En in m'n nachtdienst ook om 6 u tempen, terwijl ik dan natuurlijk helemaal niet net wakker ben. Afgesproken dat ik dan ook temperatuur als ik 's middags wakker word. En natuurlijk ook m'n wekker op de vrije dagen om 6 uur…. pfff je moet er wat voor over hebben :lol: .
Ben benieuwd of er wat uit af te lezen is uiteindelijk!
* Op dag 13 van de komende cyclus moet ik insemineren. Dezelfde ochtend heb ik dan een afspraak om een samenlevingsonderzoek te laten doen. Ze kijken dan hoe mijn baarmoederslijmvlies op het zaad van mijn donor reageert en hoe het zwemt daar binnen.
* Ik heb vandaag ook bloed laten prikken waarbij ik getest wordt op chlamydia, rode hond en mijn bloedgroep. Standaard test bij iedereen.
* Ze willen graag nog tweemaal een semen onderzoek doen bij m'n donor om een duidelijk beeld te krijgen waarbij ze met redelijke zekerheid kunnen zeggen dat het van goede kwaliteit is.

Als alle uitslagen er zijn dan gaan ze een plan maken voor de komende tijd. Uit deze uitslagen maken ze een prognose waarin gekeken wordt via welke weg ik het beste zwanger zou kunnen worden. Dat kan zijn om via dezelfde weg door te gaan, maar kan ook andere richtingen aanwijzen.
Normaliter moet je eerst een tijd temperaturen, wordt het semenonderzoek gedaan en pas daarna het samenlevingsonderzoek. Ze gaat dit nu versnellen door alles tegelijk te laten lopen. Heel fijn dus!
Naast dit positieve verhaal kreeg ik wel het advies om af te vallen. Had het deels wel verwacht maar het is toch nooit leuk om te horen! Gelukkig had ik vanmorgen al met de huisarts gesproken :). Ze gaf aan dat het sowieso beter is voor je lichaam en dat zij uit onderzoek weten dat een vermindering in je BMI een verhoging in de slagingskansen heeft. Raar dat er zoveel verschillende verhalen de ronde doen. Heb het nu verder niet ter discussie gesteld maar wil het nog wel een keer uitvragen. Maar daarnaast wil ik zelf wel echt gaan afvallen dus dan vang ik twee vliegen in één klap!

Het was een lange dag omdat ik best veel wachttijd had tussen de verschillende afspraken. Maar het voelt wel goed. Heb er vertrouwen in en het is prettig dat er onderzoeken gepland staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten