dinsdag 7 mei 2013

Kracht met tranen

Soms is er een nummer waarin je jezelf of je situatie herkent. Ik heb dat met het nummer Oceaan van Racoon. De melodie is prachtig, het spreekt me aan, geeft woorden aan mijn gevoel en komt binnen. De tekst is treffend. 
Vooral de zinnen 

Het leven jaagt geen angst meer aan
ik heb al zo ver moeten kruipen
Het laatste stuk zal ook wel gaan,
tot ik ga staan

spreken me aan en voelen alsof ze voor mij geschreven zijn. Ook deze laatste poging ga ik aan kunnen. Ik ga in mijn kracht staan, met al mijn hoop en positiviteit en ik ga er voor. En mocht het niet gaan lukken, dan duik ik onder in de oceaan, laat ik toe wat ik toe moet laten en zal ook dan weer gaan staan. Misschien met de nodige hulp, misschien ook niet. Misschien kan ik alles dan afsluiten en weer verder leven. Want soms voelt het alsof ik stil sta, dat alles draait om de ivf/icsi. Terwijl dit niet echt zo is; ik leef mijn leven, denk vooruit, geniet van de dingen die op mijn pad komen, volg een opleiding en ontwikkel mezelf. Maar toch draaien mijn gedachten over de toekomst nog steeds rondom de wens van een kindje. Het zo graag willen vervullen van deze wens.
Maar de gedachten gaan ook steeds meer over het loslaten van mijn wens. Het doorgaan met mijn leven zonder een kindje van mezelf. Het afsluiten van een periode die zo intensief, soms ontzettend moeilijk en verdrietig, maar ook zo leerzaam is. Waarin ik zoveel over mezelf heb geleerd. Een periode die me heeft gesterkt ondanks alle teleurstellingen en verdrietige momenten. Een periode waarin ik tweemaal een vruchtje heb mogen dragen, hoe kort ook, zo bijzonder. Een klein mensje in wording. Zo gewenst maar niet levensvatbaar. Zo dankbaar dat me dat is gegeven.

De afsluiting is er sowieso. Of ik word zwanger of ik word het niet, maar hierna is het afgelopen, klaar, einde van een periode. Hoe moeilijk ook als het niet zal lukken, het is goed om dingen af te sluiten. Ik ben er aan toe om weer volledig in mijn kracht te staan. Op te gaan staan. De toekomst te gaan bekijken vanuit de dingen die ik wel heb en niet meer vanuit dat wat ik niet heb.

Liefde om je hart te luchten , een oceaan alleen van mij
Een oceaan om te verzuipen ,een dag of wat een held te zijn
Laat die ander nu maar kruipen, een oceaan vol tranen is van mij
alleen van mij

3 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend mooi en krachtig verwoord. Zo herkenbaar; het gevoel alsof je stil staat, terwijl dat ook weer niet echt zo is. Met kracht draag je je tranen en geef je je over aan wat er is. Heel veel sterkte en geluk bij deze laatste poging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Dat stilstaan is een apart gevoel. Je gaat door, doet je ding en toch draait het allemaal om dat ene, die wens.

   Verwijderen
 2. Hoi Merel, wat een prachtig nummer is dit he? Ik vind de tekst en melodie ook zo prachtig. Helaas heb ik, zoals je wel weet, al moeten onderduiken in de oceaan, en ik kan je zeggen dat valt niet mee. Het besef van nooit moeder worden lijkt steeds heftiger te worden(vooral vandaag bij het lezen van al die facebookberichtjes van blije moeders). Ik hoop daarom dat jij mooi blijft drijven op de oceaan. Ik wens je heel veel succes bij de laatste poging.
  Groeten en veel liefs, Elisa

  BeantwoordenVerwijderen