zaterdag 16 oktober 2010

De medische kant

09-2010
Omdat er toch wel wat mensen in mijn omgeving problemen hebben met zwanger raken, door uiteenlopende redenen, vandaag besloten om het ziekenhuis eens te benaderen wat zij voor alleenstaanden met bekende donor kunnen betekenen. Daarnaast ben ik ondertussen al bijna 12 pogingen verder zonder resultaat.
Ik heb een telefoontje gepleegd naar de afdeling Voortplantingsgeneeskunde. Rare naam eigenlijk! Met de telefoniste een heel gesprek gehouden. Het is soms toch lastig om de situatie uit te leggen. Uiteindelijk heb ik een inschrijvingsformulier gekregen voor mijn donor en voor mij. Deze moeten we invullen en dan opsturen.
Tijdens een etentje met mijn donor en zijn lief het formulier ingevuld. Er werd echt het hemd van het lijf gevraagd! De formulieren zijn ingevuld en opgestuurd en nu is het afwachten wanneer er een reactie komt.

07-10-2010
Het is nu al een aantal weken geleden dat ik de formulieren van donor en van mij opgestuurd heb. Ik heb al meerdere keren gebeld om te vragen wat er nu ging gebeuren en al tweemaal heb ik te horen gekregen dat ik binnenkort gebeld wordt. Tot op heden nog geen reactie helaas.

14-10-2010
Omdat ik gister heel sterk het gevoel had dat deze poging was mislukt, maar weer contact opgenomen met het ziekenhuis. Ik zou gebeld worden voor een afspraak en dat was tot op heden nog niet gedaan. Momenteel zijn ze aan het verhuizen naar een nieuw gebouw en draaien ze geen poli. Omdat de vaste medewerksters ook niet aanwezig waren, kon de secretaresse met niet verder helpen. Haar advies was om na 25 okt terug te bellen. Ze ging er alleen wel vanuit dat ik pas in januari een afspraak kon krijgen, omdat ik heb opgegeven dat ik in januari zijn gestart. Hopelijk kan ik er nog een paar weekjes eerder van af snoepen en nog dit jaar een afspraak krijgen.
Daarnaast heb ik ook gebeld met Medisch Centrum Kinderwens.  De receptioniste was heel vriendelijk en heeft van alles voor me nagevraagd. Het zou in principe allemaal kunnen, ging wel een traject aan vooraf maar het was geen probleem dat het om een donor ging om dan met vers zaad te insemineren. Ze wilde me al gaan inschrijven toen ze bedacht dat er eigenlijk 2 voorwaarden waren waar ik in ieder geval aan moest doen: een bepaalde leeftijd (die heb ik (in dit geval dan maar een keer blij met mijn 36 jaar!)) en de regio waarin ik woon. Helaas dus… ze helpen alleen alleenstaande vrouwen uit hun eigen regio. Nou ja zeg! Dus die vlieger gaat niet op.
Mijn donor heeft vorige keer al gezegd dat we ons anders gewoon als partners moeten inschrijven. Ik heb daar zelf wat moeite mee. Voelt niet zo goed om over dit soort dingen te liegen (uberhaupt is liegen niet m'n sterkste kant!) of er een draai aan te geven. Wat als ze gaan vragen over ons seksleven of zo?! Ik weet niet of ik dat wel kan. Maar als ik nog tot januari moet wachten op het ziekenhuis word ik ook niet echt blij.
Dus vandaag ook maar de huisarts gebeld om te vragen of er misschien al onderzoeken zijn die ik misschien zelf zou kunnen laten uitvoeren, bijvoorbeeld een onderzoek van de eierstokken en de baarmoeder, bloedonderzoeken e.d. De assistente adviseerde me om een gynaecologe met een praktijk aan huis te bellen om advies aan te vragen. Mocht die me niet verder kunnen helpen, dan neem ik weer contact op met de huisarts.
De gyn gelijk geprobeerd te bellen maar die is vanaf maandag weer bereikbaar. Hopelijk kan ik even tijd vrij maken op het werk om te bellen. Heb behoefte aan actie merk ik bij mezelf.


14-10-2010
Heb vanavond een tijdje met mijn donor via de telefoon zitten kletsen. Gekeken welke stappen we willen/kunnen ondernemen. Voor nu houden we het even bij de verschillende onderzoeken die wij zelf kunnen laten uitvoeren. Dan wachten we tot ik eind okt naar het ziekenhuis kan bellen en kijken wat ze daar zeggen. Dat is ook de week dat ik weer kan insemineren dus dat hebben we ook maar gelijk weer afgesproken.
Als het ziekenhuis voorlopig niets kan doen dan gaan we kijken of er inderdaad nog andere ziekenhuizen zijn die ons kunnen en willen helpen.
We hebben het gehad over het aanmelden als partners. Hij zag dat in eerste instantie wel zitten maar toen ik mijn bezwaren daarover uitlegde, begreep hij dat ook wel. Gaf heel simpel het voorbeeld dat ze vast wilde weten hoe ons seksleven eruit ziet. Vroeg hem hoe hij daar dan op zou antwoorden. Toen moest hij lachen gaf toe dat dat wel erg ingewikkeld werd allemaal, om daar een heel verhaal over te verzinnen. Er omheen kletsen zou ook wat lastig worden bij dit onderwerp!
Verder hebben we het ook gehad over Geertgen. Het is niet echt naast de deur maar als er verder weinig opties zijn dan kunnen we dat ook altijd nog gaan proberen. Hopelijk willen ze naast het bijzondere koppel Femke en haar donor ons ook nog wel helpen!!
Ik merk bij mezelf dat het me ook wel rust geeft om zo concreet bezig te zijn. De rest is zo ongrijpbaar, wat ik kan doe doe ik al dus verder is het ongrijpbaar en niet vatbaar zeg maar. Dit is lekker concreet en daar hou ik wel van!

15-10-2010
Ik kom net thuis en vind een envelop van het ziekenhuis in de bus. Voor 29 november!! Wat een verrassing zeg, dat had ik niet verwacht. Ben die dag ook nog eens vrij dus het moet zo zijn!
Da's toch een leuk begin van het weekend :)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten